Izvor: eKapija | Utorak, 02.06.2020.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu izgradnja javne garaže u Meljinama - U toku izrada glavnog projekta, izgradnja objekta počeće na jesen ili zimu

(Foto: Opština Herceg Novi)
Preduzeće Parking servis Herceg Novi pristupilo izradi glavnog projekta za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa - javne garaže u Meljinama

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, nakon završenog i usvojenog idejnog rješenja, pristupilo se izradi glavnog projekta, kako bi se u predviđenom roku tj. na jesen/zimu 2020. godine počelo sa izgradnjom ovog kapitalnog projekta.

Lokacija planirane javne garaže je u Meljinama, uz Jadransku magistralu, na pedesetak metara udaljenosti od mora, na katastarskoj parceli 159/4 K.O. Podi površine 484 m², koja je u vlasništvu Opštine Herceg Novi.

- Planirana spratnost objekta je suteren, prizmelje i dva sprata, a broj parking mjesta kojim će garaža raspolagati je između 60 i 70. Ulaz i izlaz u garažu se planira prema Jadranskoj magistrali ili sa istočne strane. Dimenzije parking mjesta, nagibi rampi, spratne visine, broj parking mjesta i slični detalji će biti definisani prema važećim standardima i normativima - navodi se na sajtu Opštine Herceg Novi.

Planirani projekat, kako ističu, u velikoj mjeri će riješiti hroničan problem parkiranja i mirujućeg saobraćaja u tom dijelu Opštine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.