Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 01.06.2020.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Pljevljima će se graditi moderan vrtić na 500 m2 - Projekat vrijedan 1,05 mil EUR

(Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)
Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora konzorcijumu koji će graditi vrtić u pljevljskom naselju Guke, vrijedan blizu 1,05 mil EUR. Projekat će se finansirati u okviru kreditnog aranžmana Vlade Crne Gore sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), sa ciljem da proširi kapacitete i unaprijedi uslove boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama.

- Obdanište će udruženo graditi Tehnogradnja Pljevlja, Unipred Bijelo Polje i podgorička preduzeća Cema, Ding i Liming project, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Novi objekat će na oko 500 m2 sadržati radne sobe, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, a predviđen je za smještaj oko 70-ro djece.

(Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)
U njemu će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU Eko bajka u Pljevljima.

- Zahvaljujući saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima. U toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru - navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.