NavMenu

U Pljevljima će se graditi moderan vrtić na 500 m2 - Projekat vrijedan 1,05 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.06.2020. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)
Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora konzorcijumu koji će graditi vrtić u pljevljskom naselju Guke, vrijedan blizu 1,05 mil EUR. Projekat će se finansirati u okviru kreditnog aranžmana Vlade Crne Gore sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), sa ciljem da proširi kapacitete i unaprijedi uslove boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama.

- Obdanište će udruženo graditi Tehnogradnja Pljevlja, Unipred Bijelo Polje i podgorička preduzeća Cema, Ding i Liming project, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Novi objekat će na oko 500 m2 sadržati radne sobe, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, a predviđen je za smještaj oko 70-ro djece.

(Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)
U njemu će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU Eko bajka u Pljevljima.


- Zahvaljujući saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima. U toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.