Izvor: Mina | Ponedjeljak, 01.06.2020.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lipska pećina otvorena za posjetioce

(Foto: YouTube/screenshot)
Lipska pećina je od danas otvorena za posjetioce. Iz Turističkog preduzeća Lipska pećina saopšteno je da će rad organizovati u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kako bi posjete i dalje bile zanimljive, poučne i bezbjedne.

Iz preduzeća su kazali da posjetiocima, kao i prethodnih godina, na raspolaganju dvije ture.

- Pećinska tura obuhvata vožnju vozićem od parkinga do pećine i nazad i pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji naših obučenih vodiča u ukupnom trajanju od sat. Avanturistička priča, pored osnovne, obuhvata i dio pećinskih kanala koji se nalaze van uređene staze. Ona je kao i do sada dostupna samo uz prethodnu rezervaciju - objasnili su iz preduzeća.

Lipska pećina, kako su kazali, svoju priču priča već šest miliona godina kroz stalni žubor i kapanje vode, nastanak i neprestani razvoj mnogobrojnih i raznovrsnih pećinskih ukrasa, kao i suptilne kretnje jedva vidljivih organizama koji su u njoj pronašli svoje prirodno stanište.

- Otkrivena prije 200 godina usljed nesvakidašnjih okolnosti, pećina je predstavljala nepresušan izvor vode za lokalno stanovništvo. Stopama naših predaka danas i mi obilazimo najljepše i najskrovitije kutke crnogorskog podzemlja - zaključili su iz preduzeća.

Na sajtu kompanije je navedeno da cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,9 EUR, za djecu do pet godina jedan EUR, a za djecu od pet do 15 godina 6,9 EUR.

Cijena porodičnog paketa iznosi 29,9 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.