Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 01.06.2020.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Njemačka kompanija fischer automotive systems tokom 2020. otvara fabriku u Jagodini

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Njemačka kompanija fischer automotive systems planira da tokom 2020. otvori novi proizvodni pogon u Jagodini. Kompanija se bavi proizvodnjom djelova i dodatne opreme za motorna vozila.

Kako se navodi na sajtu kompanije, fischer automotive systems nudi rješenja za unutrašnjost vozila sa fokusom na vozačko i putničko iskustvo.

- Od jednostavnih, jeftinih rješenja do izuzetno složenih i prikladnih kinematskih funkcija, industrija se oslanja na fischer da proizvede kreativna, visokokvalitetna i različita rješenja za unutrašnjost vozila - piše na sajtu.

Kompanija ima predstavništva u Njemačkoj, SAD-u, Kini i Češkoj, a predstavništvo u Beogradu registrovano je 19. marta 2020. godine. Kao zastupnik kompanije u APR-u naveden je Johannes Konrad, a kao osnovna djelatnost proizvodnja ostalih djelova i dodatne opreme za motorna vozila. Na jednom domaćem sajtu za zapošljavanje objavili su konkurs za poziciju menadžera fabrike.

Predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković rekao je da će ova kompanija zaposliti 300 radnika, a prenosi Beta.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.