Izvor: eKapija | Subota, 30.05.2020.| 14:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hotelijeri podržali kampanju "Herceg Novi te zove" - Za dva dana za ljetovanje se prijavilo 16.000 ljudi

(Foto: Vedrana Džudža)
Hercegnovski hotelijeri pohvalili su i podržali promotivnu kampanju "Herceg Novi te zove" Turističke organizacije Herceg Novi, koja promoviše grad kao "Covid-free" destinaciju koja je učinila sve neophodno da se turisti osjećaju sigurno i kao kod svoje kuće, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je poručeno sa današnjeg sastanka čelnika Opštine i predstavnika najvećih hotela, zajednička misija ove kampanje, svih privrednika i lokalne uprave je što uspješnija predstojeća sezona, kao i da Herceg Novi bude prva destinacija u mislima turista kada se granice otvore.

Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, a odazvali su se predstavnici hotela Lazure, Sun Resort, Lighthouse, Casa del Mare, Instituta Igalo, kao i kompanije Carine u čijem vlasništvu su hoteli Delfin, Park" i Kumbor. Prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi, Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo i stručni konsultant u oblasti turizma, prof. dr Ivo Županović.

Kako je saopšteno, na sastanku je usvojeo nekoliko zaključaka.

- Opština će zatražiti od Nacionalnog koordinacionog tijela da hitno definiše protokole za rad hotela i ugostiteljskih objekata, kada je u pitanju način usluživanja i drugi bitni detalji koji se tiču ponašanja zaposlenih i gostiju. Tako
e, tražiće i pojašnjenje procedura i nedoumica koje postoje u vezi sa prelaskom državnih granica. Na primjer, da li turista iz Poljske može da doputuje preko Hrvatske u Crnu Goru i vrati se kući, imajući u vidu da je Crna Gora otvorila granicu za te zemlje, ali Hrvatska nije za Crnu Goru - navodi se u saopštenju Opštine.

Navedeno je i da će Javnom preduzeću za upravljanje morskim doborm biti upućen apel da ubrza i pojednostavi procedure zakupa plaža i izađe u susret odgovornim privrednicima. Na sastanku je odlučeno i da će se hotelijeri
uključiti u kampanju Herceg Novi te zove, sa ciljem jačanja promocije grada .

Kako se moglo čuti, zatvaranje granica radi suzbijanja širenja virusa Covid-19 imalo je izrazito negativan uticaj na poslovanje hotela i ugostiteljskih objekata - otkazani su dolasci u predsezoni, za koju su postojale odlične najave iz regiona, Rusije i sa zapadnoevropskog tržišta.

- Ipak, već sada je obnovljeno interesovanje turista pa hotelijeri vjeruju se da će tokom jula i avgusta ostvariti solidne rezultate, a da postsezona može biti pozitivno iznenađenje - saopšteno je.

Za manje od dva dana za akciju "Herceg Novi te zove" saznalo je preko 100.000 ljudi, a na nagradnu igru se prijavilo oko 16.000 onih koji žele da ljetuju u ovom gradu.

- Pokrenuta i kampanja na engleskom jeziku, mnoge poznate ličnosti zovu da se dođe u Herceg Novi, a bilbordi sa istim pozivom uskoro će biti postavljeni širom susjednih država. Sve to daje razloge za optimizam i potvrđuje da turisti želu da dođu u Herceg Novi - saopšteno je tokom susreta.

Učesnici sastanka snažno su podržali ideju da budu pokrenuti pregovori hotelijera sa komerijalnim bankama koje posluju u zemlji i okruženju, kako bi se osmislio način saradnje koji će omogućiti da turisti iz regiona ljetovanje u Novom mogu da plate u ratama. Ocijenjeno je da bi takav potez sigurno imao značajan uticaj na povećanje broja gostiju, imajući u vidu aktuelnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom.

- Konstatovano je da postoji odlična saradnja lokalne uprave i hotelijera, te da je ključ za uspjeh usaglašeno djelovanje javnog i privatnog sektora. Akcenat treba da bude na promociji postsezonske ponude, posebno kada su u pitanju tržišta Rusije i Zapadne Evrope, ukoliko se steknu uslovi za dolazak turista iz tih zemalja. S tim u vezi, biće nastavljena komunikacija u cilju uključivanja privrednika u akcije i kampanje lokalne Turističke organizacije, kao i radi realizacije ideja koje će doprinijeti promociji grada - zaključuje se u saopštenju Opštine Herceg Novi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.