NavMenu

Podgorica nastavlja borbu protiv nelegalnog odlaganja otpada - Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Izvor: eKapija Petak, 29.05.2020. 15:23
Komentari
Podeli
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)Podgorica
Ekipe podgoričkog preduzeća Čistoća postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprječavanja prodiranja otpada ka obali Morače - Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada.

- Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Takođe, zaposleni u gradskoj Čistoći su iskoristili nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 vreća raznog otpada.

- Nažalost, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak. Namjera anm je da podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na propisan način, zajedno možemo sačuvati ljepotu naših rijeka - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.