Izvor: Grenef | Četvrtak, 28.05.2020.| 16:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Diamond Cabin, raskošna koliba od drveta (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Radeći na svom projektu nazvanom Cabinland, Jacob Witzling i Sara Undervood dizajniraju i grade nevjerovatnu kolekciju koliba u prašumi na severozapadu Pacifika. Kreativni dvojac nedavno je otkrio svoju najnoviju verziju - Diamond Cabin. Kabina je raskošna, specifična kombinacija geometrije i bajki.

Ova šumska kabina oblikovana je kao šestougaonik. Zidovi su pod uglom od 30 stepeni do visine od četiri metra, stvarajući više prostora za uživanje u kabini.

Novoizgrađena dvoetažna Diamond Cabin radijalno je planirana. U prizemlju kolibe je dnevni boravak sa planski postavljenom peći za prijatnije trenutke u večernjim satima. Tu se nalaze i merdevine za potkrovlje od 65 m2, koje je na devet metara od tla.

Sve je osmišljeno do najsitnijih detalja - moderan namještaj, šporet na plin, sudopera sa hladnom tekućom vodom, kao i struja. Tu je i spoljni tuš i hidromasažna kada, gdje je ugrađen grijač bez propana na zahtjev za grijanje vode.

Sagrađena u potpunosti od drveta sa mnoštvom prozora i prekrivena mahovinom, Diamond Cabin se savršeno stapa sa svojom okolinom.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.