Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.05.2020.| 11:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za projektovanje i izgradnju Centra za posjetioce na Bistrici 893.000 EUR - Moderan objekat na 500 m2 imaće restoran, suvenirnicu, izložbeni prostor...

(Foto: Vlada Crne Gore)
Uprava javnih radova potpisala je Ugovor o izradi glavnog projekta, izgradnji i opremanju objekta Centra za posjetioce na obali rijeke Bistrice u Bijelom Polju, po sistemu "projektuj i izgradi", u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine.

Vrijednost ove investicije, koju će iz kapitalnog budžeta finansirati Vlada Crne Gore, iznosi 893.000 EUR, a posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkom preduzeću Permonte.

Rok za izradu glavnog projekta je 90 dana od potpisivanja ugovora, a za završetak građevinskih radova 240 dana od uvođenja izvođača u posao.

- Centar za posjetioce sa pratećim sadržajima i parkingom dio je projekta valorizacije Đalovića pećine, jednog od najvećih građevinskih poduhvata u oblasti turizma u Crnoj Gori, vrijednog oko 18 mil EUR. Planiran je na lokaciji površine 12.000 m2, a sam objekat će se prostirati na 500 kvadrata - saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Sadržaće restoran, info-pult sa suvenirnicom, muzejsko-izložbeni prostor, salu za prezentacije, ambulantu, servis za izdavanje opreme, kao i administrativni blok za zaposlene.

- Objekat će se nalaziti pored puta od naselja Bistrica prema Manastiru Podvrh, čija je izgradnja u toku, a planiran je tako da bude usklađen sa prirodnim okruženjem. Pored njega biće izgrađen parking sa 42 mjesta za automobile, kao i posebnim mjestima za automobile, motocikle, bicikle, kao i za potrebe lica smanjenje pokretljivosti - navodi se u saopštenju.

Predviđen je i prostor za avanturistički park i šetalište uz rijeku, koje će biti spojeno sa novim mostom na Bistrici. Za potrebe izgradnje vizitoring centra planirana je regulacija rijeke Bistrice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.