NavMenu

Potrošnja struje u aprilu 18% manja nego u martu

Izvor: Mina Srijeda, 27.05.2020. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
Korisnici elektrodistributivnog sistema u aprilu su preuzeli ukupno 188,87 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 18% manje u odnosu na martovsku potrošnju.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da je aprilska potrošnja oko četiri odsto manja u odnosu na isti period prošle godine.

- Najviše električne energije, oko 38%, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja - navodi se u saopštenju.

Očitano je ukupno 380.010 brojila, ili 93,5% od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99%.

Iz CEDIS-a je saopšteno da su ekipe Sektora za održavanje u aprilu 1.430 puta intervenisale na terenu.

- Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 210.370 EUR - dodaje se u saopštenju.

Tokom aprila dobijene su upotrebne dozvole za dvije stubne trafostanice na području Rožaja 10/0,4kV Repište i Crnja, vrijednosti oko 60.000 EUR, a počeli su i radovi na rekonstrukciji trafostanice 10/0,4 Tomaševo u Bijelom Polju.

- Prethodnog mjeseca rađeno je i na pripremama za realizaciju 39 investicionih projekata, za čiju izgradnju je planiran iznos od preko 2,3 mil EUR, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV) - rekli su iz CEDIS-a.

Među tim projektima, najviše novca, odnosno oko 485.000 EUR, bez PDV-a, planirano je za izgradnju 10 kV voda Klinci-Arza.

Na distributivnu mrežu je tokom aprila priključeno 207 novih korisnika. Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 794 novih, elektronskih brojila.

- Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 325.000, čime je pokriveno oko 80% konzuma - navodi se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.