Izvor: Tanjug | Srijeda, 27.05.2020.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Avionima Montenegro Airlinesa zabranjeno sletanje na beogradski aerodrom

(Foto: YouTube/screenshot)
Avionima kompanije Montenegro Airlines biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom Nikola Tesla, potvrđeno je sinoć Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Montenegro Airlines je ranije u toku jučerašnjeg dana najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

DCV je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi Blic, koji je prvi nezvanično objavio vijest o zabrani sletanja za Montenegro Airlines, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

Naime, Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Kompanija Montenegro Airlines (MA) saopštila je, povodom odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla, da Srbija svakako ostaje dio saobraćajnih planova MA.

- Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio saobraćajnih planova Montenegro Airlinesa i pokušaćemo da damo doprinos da se posljedice Covid-19, u ekonomskim smislu, što prije saniraju - navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je sinoć prenio portal CDM.

Iz crnogrske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da "industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka".Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.