Izvor: eKapija | Srijeda, 27.05.2020.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U junu konkurs za dizajn izgleda metro stanica u Beogradu - Šta je sve predviđeno planom javnih nabavki Sekretarijata za javni prevoz

Ilustracija (Foto: Daniel Caluian/shutterstock.com)
Konkurs za dizajn izgleda metro stanica trebalo bi da bude raspisan u junu, dok, bi, sudeći prema planu javnih nabavki Sekretarijata za javni prevoz u Beogradu, do kraja maja trebalo da bude raspisan i tender za izradu geodetskih podloga za potrebe planske i tehničke dokumentacija za drugu liniju metroa.

Kako se navodi u planu javnih nabavki, ugovor sa dizajnerima metro stanica, čija je procijenjena vrijednost 16,67 miliona dinara trebalo bi da bude zaključen u avgustu, dok bi do kraja 2020. trebalo da bude i poznat izgled stanica. Sudeći prema Planu generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, koji je objavljen u februaru, stanice BG metroa biće građene na četiri načina, kao plitke podzemne stanice sa mezaninom (međuspratom) i bez mezanina i kao duboke podzemne i nadzemne stanice. Detaljnije o mogućem izgledu stanica pogledajte u posebnoj vijesti.

Planom javnih nabavki predviđeno je da najviše novca, 90 miliona dinara, bude utrošeno na radove za periodično održavanje kolovoza u saobraćajnim trakama sa tramvajskim kolosekom namenjenim za kretanje vozila javnog prevoza, a ugovor bi trebalo da bude zaključen u julu.

Tokom juna trebalo bi da bude raspisan tender za montažu i nabavku stajališta javnog prevoza koji je vrijedan više od 20 miliona dinara. Za izradu projekta "Pametnih stajališta" biće izdvojeno 1,6 miliona dinara, dok će za izradu katastra stajališta na teritoriji celog grada biti opredijeljeno više od 20 miliona dinara.

Šta je sve predviđeno planom javnih nabavki pogledajte u dokumentu u nastavku:

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.