Izvor: eKapija | Utorak, 26.05.2020.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podsticanje investicija i zapošljavanja u Mojkovcu - Opština daje u zakup zemljište u biznis zoni Babića Polje

Mojkovac (Foto: YouTube/screenshot)
Opština Mojkovac objavila je javni poziv za davanje u zakup zemljišta u biznis zoni Babića Polje, površine 5.113 m2. Kako se navodi, zemljište se daje u zakup u cilju podsticanja investicija i otvaranja radnih mjesta.

Zemljište se daje u zakup na 10 godina, sa mogućnošću produženja na još 10 godina. Potencijalnim investitorima obezbijeđene su i olakšice koje podrazumijevaju zakup zemljišta po cijeni od 0,05 EUR/m2 na godišnjem nivou za obavljanje proizvodne djelatnosti, odnosno za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko. Površina parcele koja se daje u zakup po pomenutoj cijeni zavisi od broja radnika koje investitor planira da zaposle, kao i od veličine objekta koji će biti izgrađen na zemljištu.

Olakšicama je predviđeno i oslobađanje od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za investitore koji uposle više od 10 radnika, zatim smanjenje ove naknade za 85% za investitore koji uposle od 6 do 10 radnika, odnosno 70% investitorima koji zaposle od 3 do 5 radnika. Takođe, investitori koji se bave proizvodonjom, doradom, pakovanjem ili preradom poljoprivrednih proizvoda proizvedeneih u Crnoj Gori biće oslobađeni poreza na nepokretnosti.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće broj novozaposlenih radnika, visina investicije i vrsta djelatnosti.

Rok za dostavaljanje ponuda je 2. jun 2020. godine. Njihovo javno otvaranje održaće se 3. juna u 12 sati u prostorijama Opštine Mojkovac.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.