NavMenu

Montenegro Airlines uskoro obnavlja avio saobraćaj - Prvi letovi ka Beogradu

Izvor: Cafe Del Montenegro Utorak, 26.05.2020. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Montenegro Airlines se sprema za komercijalne letove od juna, i to nakon gotovo tri mjeseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Prvi letovi biće ka Beogradu. Kompanija MA je nastavila sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.

- To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu prema kojem ćemo u početku, odmah nakon otvaranja komercijalnog avio-saobraćaja, letjeti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedelji - saopšteno je CdM-u iz nacionalnog avio prevoznika.

Kako ističu u izjavi za CdM, u posljednjoj nedjelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.

Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.

Crna Gora će početkom juna otvoriti granice, ali u najprije samo za određene zemlje sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom. Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.


Evropska komisija je prije nekoliko dana preporučila otvaranje nesmetanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.

Kada su letovi u pitanju, iako se o tome dugo razmišljalo, ipak EK ne preporučuje obezbjeđivanje praznih sjedišta u avionima.

EK preporučuje nošenje maski i druge zaštitne opreme. Postoje protokoli i prilikom ukrcavanja i izlaska iz aviona.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.