NavMenu

"Soliter" slavi 30 godina, i dalje ga igra 35 miliona ljudi

Izvor: RTS Utorak, 26.05.2020. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Solitaire/screenshot)
Video-igra Solitaire (Soliter), digitalna adaptacija pasijansa, napunila je 30 godina, a uprkos godinama i dalje je igra mjesečno igra 35 miliona ljudi, koji dnevno "obrnu" 100 miliona dijeljenja.

Soliter je prvobitno ponuđen 1990. godine u sklopu operativnog sistema Windows 3.0, a glavna namjena bila mu je da nauči korisnike računara kako da koriste miš.

Hvatanje virtuelnih karata i prebacivanje na drugo mjesto smatralo se da bi bila idealna vježba za korisnike da ovladaju osnovnim funkcijama "vuci i spusti" (drag and drop).

Ipak, jednostavnost igre pretvorila ju je u jednu od omiljenih alatki za ubijanje vremena, pa je Microsoft ostavio i u svim narednim verzijama operativnog sistema, sve do Windows 8 2012. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.