Izvor: eKapija | Utorak, 26.05.2020.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prošireno koncesiono područje za žižaru od Kotora do Lovćena - Na stanici Kuk moguća gradnja dodatnih sadržaja, tender u pripremi

Ilustracija (Foto: superjoseph/shutterstock)
Na sjednici održanoj u ponedeljak, Vlada Crne Gore razmotrila je i usvojila koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen.

Naime, nakon što je prethodni tender za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen proglašen neuspjelim, jer do naznačenog roka za podnošenje ponuda, 28. februara 2020. godine nije pristigla nijedna ponuda, prema sugestiji Vlade pristupilo se izmjeni koncesionog akta, u smislu povećanja koncesionog područja na stanici Kuk.

- Ministarstvo održivog razvoja i turizma je pripremilo novi koncesioni akt kojim je obuhvat koncesije proširen tako da granice koncesionog područja osim lokaliteta za izgradnju terminala Kuk, sada obuhvataju i prostor potreban za smještanje pratećih sadržaja (parkinga, restorana i sl.). Ministarstvo je zaduženo da sprovede neophodne aktivnosti na objavljivanju javnog oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen - saopšteno je iz Vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.