NavMenu

Štrajk radnika beranskog prevoznika Simon voyage - Traže 24 plate, dnevnice, radni staž i stečaj

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 25.05.2020. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Većina radnika najvećeg autoprevoznog preduzeća na sjeveru Crne Gore, beranske kompanije Simon voyage, stupilo je jutros u generalni štrajk. Oni traže da im se hitno isplate 24 plate i sve dnevnice, kao i da im se poveže radni staž.

Predstavnik štrajkača, vozač Nenad Radičević kazao je da u rješavanje njihovog problema hitno mora da se uključi država preko svih nadležnih institucija.

- Pozivamo i tužilaštvo da ispita dešavanja u našoj firmi. Direktor rasprodaje imovinu, nešto je otišlo pod bankarske zapljene - rekao je Radičević.

On je zatražio i da se pod hitno uvede stečaj kako bi se i radnici obezbijedili za dugovanja.

- Svi drugi povjerioci su nekako svoja dugovanja obezbijedili i naplaćuju. Mi to možemo samo ako se uvede stečaj - rekao je Radičević.

Prema riječima radnika preduzeća Simon voyage, ostalim prevoznicima koji koriste usluge autobuske stanice duguje se po osnovu prodaje karata preko 100.000 EUR.


- Zato sada na biletarnici možete kupiti samo peronsku kartu. Prevoznici ne dozvoljavaju više prodaju karata osim u autobusu - objasnio je Radičević.

Radnici beranskog prevoznika su se obavezali da će poštovati minimum procesa rada i da za sada neće radikalizovati štrajk i blokirati autobusku stanicu, koja je jedna od najprometnijih na sjeveru.

Iz menadžmenta im je poručeno da moraju poštovati zakon.

Oni su najavili i da će angažovati advokata koji će ih zastupati u sporu sa vlasnikom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.