Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 25.05.2020.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Podgorici otvorena rekonstruisana Stomatološka poliklinika - Najavljena izgradnja Urgentnog centra i četiri klinike u okviru KCCG

(Foto: PR Centar/Screenshot)
Rekonstruisana Stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koja je nedavno svečano otvorena, može da sa poredi sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama, a crnogorski građani će dobiti bolju i kvalitetniju stomatološku zaštitu, poručio je direktor KCCG-a dr Jevto Eraković.

- Obnovljena stomatološka poliklinka ima sadržaje koji mogu da se porede sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama. Na ovaj način svi građani Crne Gore imaće mogućnost da dobiju kvalitetniju stomatološku zaštitu. Ovom prilikom ih pozivam da dođu, da se uvjere u kvalitet usluge - poručio je dr Eraković, navodi se na sajtu KCCG.

On je podsjetio da je KCCG u proteklih 14 godina pratio razvoj Crne Gore i unapređivao sve segmente rada.

- Tako da su naše službe u skladu sa najrazvijenijima u regionu. Želim i da se zahvalim svim zaposlenima u KCCG-u i zdravstvenom sistemu, koji su u teškim iskušenjima Covid-19 infekcije pokazali kakva je naša snaga. Želimo da nastavimo ovim putem i da pokažemo da će zdravstveni sistem, kao i naša država, nastaviti i dalje da se razvija - istakao je dr Eraković.

Od budućih projekata najavio je izgradnju novog Urgentnog centra, Klinike za infektivne bolesti, Klinike za dermatovenerologiju, Klinike za mentalno zdravlje, kao i Klinike za hematologiju.

- Pored toga tu je nabavka sofisticirane nove opreme, usavršavanje kadra i sve ono što daje snagu i nama i našim građanima - kazao je dr Eraković.

U epidemiji korona virusa pokazalo se, kako je istakao, da crnogorski zdravstveni sistem mnogo bolje i efikasnije može da se izbori sa velikim iskušenjima u odnosu i na razvijenije države.

- Želimo da pošaljemo jasnu poruku da naši građani mogu da budu sigurni u zdravstveni sistem, mogu da budu sigurni u državu koja će i dalje nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem - poručio je dr Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, istakao je da je svaki segment zdravstvene zaštite veoma značajan i predstavlja dio cjelokupnog zdravstvenog sistema.

- Posebno me raduje što smo ovaj put obratili pažnju na oralno zdravlje naših građana. Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao neophodnost ulaganja u rekonstrukciju Stomatološke poliklinike i, kroz budžet, opredijelio iznos od oko 200.000 EUR, od čega se 140.000 odnosi na samu rekonstrukciju, a 60.000 smo obezbijedili za nabavku opreme - naveo je Čirgić.

Rezultat dobre saradnje Kliničkog centra i Fonda za zdravstveno osguranje vidi se i danas u tome što su, kako je pojasnio, obezbjeđeni bolji uslovi rada i liječenja.

- Svako ulaganje u zdravstveni sistem je ulaganje u zdravlje građana i sa ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje, prepoznajući uska grla zdravstvenog sistema, za postizanje boljih rezultata. Čestitam menadžmentu Kliničkog centra na još jednom uspješno realizovanom projektu, a zaposlenima želim uspješan rad - zaključio je Čirgić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.