Izvor: swot.ba | Ponedjeljak, 25.05.2020.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trebinje očekuje dobru turističku sezonu

Trebinje (Foto: Vedrana Džudža)
Direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić rekao je Srni da je ova organizacija optimistična da će Trebinje, uprkos problemima izazvanim virusom korona, biti turistički posjećeno mjesto u narednim mjesecima.

Radić je istakao da su u ovom momentu u fokusu domaći turisti i turisti iz regiona, odnosno istog govornog područja.

- Osim svega što Trebinje može da pruži tokom čitave godine, od vjerskog turizma, eno-gastro ponude, kulturno-istorijskog nasljeđa, nacionalnih spomenika, ovog ljeta će posebno biti aktuelna adrenalinska ponuda, zatim naša prirodna i vještačka kupališta, gdje poseban akcenat stavljamo na sadržaje Grada Sunca - naveo je Radić.

On je dodao da je Trebinje idealno mjesto za produženi vikend i boravak sa porodicom jer nudi sadržaje za sve generacije.

Direktor trebinjske Turističke organizacije napomenuo je da su u periodu epidemije pojačali promotivne aktivnosti posredstvom društvenih mreža i tako održavali kontakt sa zaljubljenicima u Trebinje, usput osvajajući srca mnogih drugih.

- Imali smo kroz ankete jako dobre i ohrabrujuće poruke, u smislu dolazaka čim situacija dozvoli. Trebinje je Mediteran i za nas u Republici Srpskoj nešto najbliže moru - rekao je Radić.

On je naveo da je za vrijeme virusa korona, sektor turizma posebno stradao u Trebinju, s obzirom na to da je ovaj grad vrhunska destinacija u Srpskoj, a i u cijeloj BiH.

- Navikli smo da gostiju imamo tokom cijele godine, a sada smo bili prinuđeni da gledamo pust grad, zatvorene ugostiteljske objekte, prazne hotele, zaključane agencije. Mnoge manifestacije, svečanosti i događaji otkazani su usljed pandemije - kaže Radić.

On smatra da se ne može govoriti o konačnim posljedicama ili da se saberu gubici, s obzirom na to da će se posljedice epidemije još dugo zbrajati i da će negativan eho dugo biti prisutan.

- Ako govorimo o mjesecima iza nas, martu, aprilu i maju, možemo reći da je Trebinje izgubilo oko 50.000 noćenja turista, a o direktnim finansijskim minusima teško je govoriti, ali je sigurno da su veliki i teško nadoknadivi u skorijem periodu - ukazao je Radić.

On ističe da je dobra inicijativa u vezi sa dodjelom vaučera za putovanja u domaće turističke destinacije, koje su Vladi Republike Srpske i resornom Ministarstvu predložili Privredna komora i Turistička organizacija Republike Srpske uz punu podršku opštinskih i gradskih organizacija.

Radić je dodao da je to velika prilika da se stanovnici Srpske podstaknu na putovanja i posjete značajnim destinacijama u Republici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.