NavMenu

Valjevska pivara duplirala kapacitete - Puni 50.000 boca po satu i osvaja nova tržišta

Izvor: RTS Ponedjeljak, 25.05.2020. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com)Ilustracija
Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primjer je uspješne privatizacije, prenosi RTS.

Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Duplirali su proizvodne kapacitete pa sada pune 50.000 boca u jednom satu.

Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva, pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.

Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora Kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primjenu savremene tehnologije.

- Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju - dodaje Nikolićeva.

Valjevska pivara prošle godine je kupila Jagodinsku pivaru, brend star 168 godina i kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premješten je u grad na Kolubari.

RTS podsjeća da je nasmijani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, Jagodini, obilježio jedno vrijeme Jagodinaca. Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo pivo, osim Jagodinskog, ali da je to brend koju su prepustili i koji je lagano otišao - čiča se preselio u Valjevsku pivaru.

Mališa Milošević, stručni konsultant, ističe da Valjevska pivara proizvodi i puni Jagodinsko pivo po originalnoj tehnologiji i recepturi.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.