Izvor: RTS | Ponedjeljak, 25.05.2020.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Valjevska pivara duplirala kapacitete - Puni 50.000 boca po satu i osvaja nova tržišta

Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com )
Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primjer je uspješne privatizacije, prenosi RTS.

Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Duplirali su proizvodne kapacitete pa sada pune 50.000 boca u jednom satu.

Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva, pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.

Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora Kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primjenu savremene tehnologije.

- Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju - dodaje Nikolićeva.

Valjevska pivara prošle godine je kupila Jagodinsku pivaru, brend star 168 godina i kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premješten je u grad na Kolubari.

RTS podsjeća da je nasmijani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, Jagodini, obilježio jedno vrijeme Jagodinaca. Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo pivo, osim Jagodinskog, ali da je to brend koju su prepustili i koji je lagano otišao - čiča se preselio u Valjevsku pivaru.

Mališa Milošević, stručni konsultant, ističe da Valjevska pivara proizvodi i puni Jagodinsko pivo po originalnoj tehnologiji i recepturi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.