NavMenu

Turističke ture u Lipskoj pećini najvjerovatnije od 1. juna

Izvor: RTCG Nedjelja, 24.05.2020. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/677183011)
Lipska pećina koja je prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu u Crnoj Gori, biće otvorena za posjetioce početkom juna.

Predstavnica preduzeća Lipska pećina Jelena Đuranović kazala je da usljed pandemije virusa korona i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), ove sezone nijesu bili u mogućnosti da počnu sa radom 1. aprila kako je to uobičajeno ali se, kako je rekla, nadaju da će se do 1. juna stvoriti uslovi da krenu pećinske ture.

- To ćemo precizno znati kada dobijemo dozvolu, odnosno preporuke od NKT-a. Iako je pećina bila zatvorena, zaposleni u našem preduzeću su radili od kuće i marljivo se pripremali za nastupajuću sezonu. Ono na šta smo bili posebno fokusirani jeste renoviranje kafe bara koji smo prilagodili zahtjevima posjetilaca. Rađeno je i na uređenju parkinga što podrazumijeva i prilagođavanje trenutnoj situaciji i svim mjerama koje budu izrečene. Urađen je i novi vebsajt sa novim fotografijama koje je uradio jedan od najpoznatijih fotografa iz Slovenije koji se bavi upravo fotografisanjem speleoloških objekata - kaže Đuranović.


Ona je podsjetila da su prošle godine imali preko 30.000 posjetilaca, te da je to bila jedna od najboljih sezona od kako je 2015. godine otvorena Lipska pećina.

- Ture će počinjati sa vozićem koji kreće sa besplatnog parkinga i vozi do ulaza u pećinu, a ni cijene ulaznica neće se mijenjati: za odrasle 10,90 EUR, za djecu do pet godina jedan euro, za djecu od pet do 15 godina 6,90 i porodični paket koji podrazumijeva dvoje odraslih i dvoje ili troje djece do 15 godina staje 29,90 EUR - kazala je Đuranović i najavila da će tokom oktobra i novembra za građane Crne Gore biti aktivni promo paketi i vikend akcije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.