Izvor: RTCG | Nedjelja, 24.05.2020.| 14:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turističke ture u Lipskoj pećini najvjerovatnije od 1. juna

(Foto: YouTube/screenshot)
Lipska pećina koja je prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu u Crnoj Gori, biće otvorena za posjetioce početkom juna.

Predstavnica preduzeća Lipska pećina Jelena Đuranović kazala je da usljed pandemije virusa korona i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), ove sezone nijesu bili u mogućnosti da počnu sa radom 1. aprila kako je to uobičajeno ali se, kako je rekla, nadaju da će se do 1. juna stvoriti uslovi da krenu pećinske ture.

- To ćemo precizno znati kada dobijemo dozvolu, odnosno preporuke od NKT-a. Iako je pećina bila zatvorena, zaposleni u našem preduzeću su radili od kuće i marljivo se pripremali za nastupajuću sezonu. Ono na šta smo bili posebno fokusirani jeste renoviranje kafe bara koji smo prilagodili zahtjevima posjetilaca. Rađeno je i na uređenju parkinga što podrazumijeva i prilagođavanje trenutnoj situaciji i svim mjerama koje budu izrečene. Urađen je i novi vebsajt sa novim fotografijama koje je uradio jedan od najpoznatijih fotografa iz Slovenije koji se bavi upravo fotografisanjem speleoloških objekata - kaže Đuranović.

Ona je podsjetila da su prošle godine imali preko 30.000 posjetilaca, te da je to bila jedna od najboljih sezona od kako je 2015. godine otvorena Lipska pećina.

- Ture će počinjati sa vozićem koji kreće sa besplatnog parkinga i vozi do ulaza u pećinu, a ni cijene ulaznica neće se mijenjati: za odrasle 10,90 EUR, za djecu do pet godina jedan euro, za djecu od pet do 15 godina 6,90 i porodični paket koji podrazumijeva dvoje odraslih i dvoje ili troje djece do 15 godina staje 29,90 EUR - kazala je Đuranović i najavila da će tokom oktobra i novembra za građane Crne Gore biti aktivni promo paketi i vikend akcije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.