Izvor: eKapija | Nedjelja, 24.05.2020.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šire se ulazni pravci u Beograd - Osim Zrenjaninca, u planu povećanje kapaciteta Surčinskog i Batajničkog puta

Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)
Elaborat za PDR dela Zrenjaninskog puta koji je stavljen na rani javni uvid predviđa proširenje ove saobraćajnice, čemu se žitelji Borče već izvjesno vrijeme i nadaju. Međutim, osim ovog ulaznog pravca u Beograd sa sjeverne strane i ostalim saobraćajnicama na ulazu u prestonicu potrebno je povećanje kapaciteta, kako bi se smanjile gužve. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju potvrdili su za eKapiju da je tako nešto u planu za Surčinski i Batajnički put, dok za sada nisu planirane aktivnosti na Avalskom i Smederevskom putu.

- Direkcija sprovodi aktivnosti na realizaciji Vojvođanske i Surčinske ulice od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice u skladu sa Planom detaljne regulacije za ulice Vojvođansku i Surčinsku od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice - I faza, od saobraćajnice T6 do saobraćajnice koja povezuje predmetni saobraćajni pravac sa aerodromom "Nikola Tesla" - navodi se u ogovoru Direkcije.

Direkcija je, kako dodaju pred Republičkim geodetskim zavodom pokrenula postupke diobe i sprovođenja promjena u katastru u cilju formiranja građevinskih parcela. Po okončanju postupaka u RGZ-u steći će se osnov za formiranje elaborata za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i sprovođenje daljih aktivnosti u cilju izgradnje Surčinskog puta.

Kada je riječ o Batajničkom, odnosno Starom novosadskom drumu, tokom 2020. godine Direkcija planira pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Batajničkog puta sa infrastrukturom u dužini od oko 2.000 m na delu od Ciglane ka naselju Batajnica.

- U prethodnom periodu u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti sprovedeni su postupci formiranja građevinske parcele za proširenje Batajničkog puta, a trenutno su u toku aktivnosti na rješavanju imovinsko pravnih odnosa na trasi saobraćajnice - kažu iz Direkcije i dodaju da programom uređivanja i dodjele građevinskog zemljišta nisu planirane aktivnosti na realizaciji Avalskog i Smederevskog puta.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.