NavMenu

Renault možda neće preživjeti

Izvor: Tanjug Nedjelja, 24.05.2020. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Cicero7)
Francuski ministar finansija Bruno le Mer upozorava da je zbog mjera za suzbjanje korona virusa francuski proizvođač automobila Renault u ozbiljnim finansijskim teškoćama i da bez državne pomoći možda neće preživjeti.

U razgovoru za Radio Europe 1, Le Mer je naglasio je da će francuska vlada, koja je jedan od najvećih dioničara kompanije odobriti pomoć nakon što je Renault obavijesti o svojoj strategiji.

- Stav vlade i države kao dioničara je da fabrika u Flinsu ne smije da bude zatvorena - naglasio je ministar komentarišući medijske izvještaje da Renault razmatra zatvaranje nekoliko fabrika u Francuskoj, uključujući najvažniju u Flinsu sjeverno od Pariza.

Francuska država ima 15% udjela u ovoj kompaniji, a status najvećeg dioničara dijeli s japanskim Nissanom, prenosi Bankar.me.

Vlada trenutno pregovara o zajmu u iznosu od 5 mlrd USD s menadžmentom Renaulta, koji, prema riječima ministra, neće biti odobren dok kompanija ne predstavi svoju strategiju.

To će morati da uključi prelaz na vozila koja su više ekološka, a vlada očekuje od Renaulta i veću produktivnost i veći udio domaćih vozila, posebno električnih.

Renault je u prvom kvartalu ove godine ostvario 10,1 mlrd EUR prihoda od prodaje, što je pad od 19,2% u odnosu na isti period prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.