NavMenu

Clubhouse, nova društvena mreža, dobila investiciju tešku 10 mil USD

Izvor: Startit Petak, 22.05.2020. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/JESHOOTS-com)Ilustracija
U "rovitom" periodu za poslovanje startapa, društvena mreža Clubhouse dobila je investiciju tešku 10 mil USD.

Nova društvena mreža, koja ozbiljno obećava, u Silicijumskoj dolini za sada je samo za pozvane, a sudeći po prvim komentarima onih koji su imali prilike da uživaju u test verziji aplikacije, pokazuje da ima potencijal.

Kako prenosi New York Times, Clubhouse je za svega nekoliko mjeseci uspio da privuče pažnju investitora. Startap koji je osnovan početkom godine i za sada ima samo dva zaposlena dostigao je vrijednost od 100 mil USD, a nedavno je podigao i investiciju tešku 10 mil USD od firme Andresseen Horowitz.

Funkcioniše na sledeći način: korisnik se spontano priključi komunikaciji koja ga zanima, nema zakazanih događaja, niti fokusa na unapred smišljene aktivnosti. Interakcija je zasnovana na jednostavnim audio ćaskanjima u posebnim sobama koje nestaju posle razgovora. Svako može da se pridruži i informiše o čemu se govori. Nekoliko korisnika poredi atmosferu sa razgovorom u društvu ili kao slušanje podkasta.

Korisnici koji su imali prilike da probaju test verziju objašnjavaju da najviše prija spontanost konverzacija, pošto se može pristupiti bilo kojoj grupi, čak i da je namjera samo da se sluša, bez obaveze za učestvovanjem.

Treba imati u vidu da Clubhouse stiče popularnost u izuzetno ranoj fazi, kada je riječ o funkcionisanju startapa, i to u toku pandemije korona virusa. Prema globalnom istraživanju Startup Genome-a, 75% startapa u aprilu je prijavilo da je smanjilo broj članova tima, a više od 40% ima novac na računu za najviše tri mjeseca rada
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.