Izvor: Tanjug | Petak, 22.05.2020.| 08:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grčka ima tri cilja u spasavanju turizma

Santorini (Foto: Irina Milošević)
Zamjenik ministra turizma Grčke Manos Konsolas izjavio je da vlada njegove zemlje ima tri cilja u sklopu napora za ponovno pokretanje nacionalne turističke industrije.

Prvi cilj je, kako je rekao, da se od ovogodišnje turističke sezone, koja je donedavno smatrana potpuno izgubljenom, spasi što se spasiti može, a drugi je da se pruži podrška radnicima u turističkoj industriji i održi nivo zaposlenosti u tom sektoru, time što bi bili pokriveni troškovi zarada i povećan broj sezonskih radnika koji imaju pravo na naknade za nezaposlene, prenosi list Nešenel herald.

Kao treći cilj, vlada je postavila jačanje kompanija čija će likvidnost biti obezbijeđena pomoću zajmova uz državne garancije.

Konsolas, koji je bio među prvima koji su javno predložili smanjenje PDV-a na saobraćaj, je naglasio da odluka grčkog premijera o smanjenju tog poreza jača konkurentnost grčkog turizma.

- Poštovanje zdravstvenih protokola poboljšaće imidž zemlje kao bezbjedne turističke destinacije, neki od naših posjetilaca će biti testirani, a zdravstvena infrastruktura na svim turističkim destinacijama biće ojačana i pripremljena, uz izradu specijalnih poslovnih planova - rekao je takođe Konsolas.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.