Izvor: rthn.me | Četvrtak, 21.05.2020.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Druga faza Instututa Dr Simo Milošević otvara se 25. maja

(Foto: YouTube/screenshot)
Druga faza Instituta Dr Simo Milošević biće otvorena 25. maja. U toku su pripreme objekata i pozivanje pacijenata, a među prvima će biti oni kojima je prekinuta rehabilitacija 21. marta zbog epidemiološke situacije u zemlji. Prva faza i dalje ostaje u funkciji karantina.

Izvršna direktorica Instituta dr Gordana Rajović kaže da su dolazak u junu potvrdili i stari partneri iz Slovenije.

- Naši dugogodišnji partneri iz Slovenije potvrdili su dolazak u junu. Vidjećemo na koji način. Ja pretpostavljam i nadam se da će mjere koje su sada ublažene do tada biti ukinute. Potvrđen je dolazak sportskih ekipa, proširujemo dijapazon i nadam se da će se to nastaviti tom dinamikom i da ćemo uspjeti da se vratimo i realizujemo dobar dio zakazanih gostiju i pacijenata - kazala je Rajović.

Prva faza Instituta još uvijek je u funkciji karantina a broj naših državaljana koji su stigli iz inostranstva i imaju obavezu da 14 dana borave u karantinskom smještaju, se mijenja iz dana u dan.

- U Prvoj fazi je oko 260 ljudi. Oni izlaze pojedinačno uz sve mjere propisane od NKT. Poslednji naš gost bi trebalo da napusti karantin 3. juna. U komunikaciji sam sa NKT da bismo vidjeli da li ćemo biti u mogućnosti da otvorimo Prvu fazu početkom juna, a da ostavimo soliter ukoliko i dalje bude neophodna funkcija karantina. Nadam se da ćemo te stvari danas razriješiti, s obzirom na veliki broj pomoraca koji su u inostranstvu i žele da se vrate. Mi planiramo da otvorimo prvu fazu, a da ostavimo soliter za karantin. Ako bude neophodno ostaće i prva faza za karantin i dalje - kazala je Rajović koja se nada da će uprkos svemu, odgođenom početku rada, uspjeti da u Institutu da realizuju veliki dio dolazaka pacijenata i gostiju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.