Izvor: eKapija | Srijeda, 20.05.2020.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena prva faza bulevara prema Tuzima - U putnu infrastrukturu u Podgorici biće uloženo 50 mil EUR, uskoro tenderi za nove saobraćajnice

(Foto: YouTube/screenshot)
U Podgorici je završena izgradnja prve faze bulevara prema Tuzima, a završne radove na saobraćajnici obišli su gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Opštine Tuzi Fadilj Kajošaj i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača sa saradnicima.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da je dionica bulevara koji će povezati Podgoricu i Tuzi, vrijednosti 2 mil EUR, rezultat partnerstva Uprave za saobraćaj i Glavnog grada. Najavio da će do kraja godine na teritoriji Glavnog grada biti realizovane ili započete brojne investicije u putnu infrastrukturu zahvaljujući pomenutom partnerstvu, vrijedne preko 50 mil EUR.

- Narednih mjesec dana očekujemo da započne izgradnja potpuno novog bulevara koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad. Na taj bulevar će se nadovezati i novi bulevar u Gornjoj Gorici. Očekujemo raspisivanje tendera u narednih mjesec dana. Takođe, od septembra planiramo da završimo rekonstrukciju starog puta prema Danilovgradu vrijednog 3 mil EUR. U narednih nekoliko mjeseci očekujem da će biti raspisan tender za izgradnju nastavka bulevara Vilija Branta na Zlatici, kao i tender za izgradnju dva bulevara na Starom aerodromu - Bulevara Veljka Vlahovića i budućeg Zmaj Jovinog bulevara - saopštio je gradonačelnik, navodi se na sajtu Glavnog grada.

On je naglasio da se u narednih nekoliko mjeseci očekuje raspisivanje tendera za nastavak rekonstrukcije ove saobraćajnice, odnosno izgradnje bulevara u punom profilu od Podgorice do Tuzi.

- Na ovaj način u partnerstvu sa Vladom Crne Gore mi mijenjamo lik Podgorice, mijenjamo lik Crne Gore, unaprjeđujemo kvalitet života naših ljudi i ono što je najvažnije stvaramo pretpostavke za razvoj biznisa i otvaranje novih radnih mjesta - istakao je Vuković.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ukazao je na značaj ovog projekta kako za glavni grad, tako i za Crnu Goru.

- Želio bih da iskoristim ovu priliku da izrazim poštovanje za ogromne napore koje Glavni grad čini na daljem infrastrukturnom uređenju Podgorice. Ovo je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata i drago mi je da na taj način uprava Glavnog grada pokazuje odgovornost za pružanje kvaliteta i infrastrukturnog uređenja Podgorice. Uz to, pokazuje se i odgovornost gradske uprave prema obećanju datom u predizbornoj kampanji i drago mi je da nakon bulevara u Donjoj Gorici sada gradimo i privodimo završetku izgradnju i ovog bulevara, čime se potvrđuje ozbiljnost Glavnog grada da sa svim susjednim opštinama izgradi moderne saobraćajnice, bulevarskog tipa - poručio je Đukanović.

On je kazao je da je veoma značajan trud koji lokalna uprava Tuzi ulaže u cilju unaprjeđenja života građana te opštine. On je ukazao na suštinski i simbolički značaj ovog projekta, ističući da infrastrukturni projekti otvaraju vrata za investitore, a samim tim i za nova zaposlenja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.