Izvor: Pobjeda | Srijeda, 20.05.2020.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rekonstrukcija nekadašnjeg hotela Vrmac u Prčanju u završnoj fazi - Otvaranje Blue Kotor Bay Premium Spa rizorta planirano za 15. jul

Kotor (Foto: Faruk Kaymak/unsplash)
Rekonstrukcija bivšeg hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac u Prčanju, koja je počela u oktobru prošle godine u završnoj je fazi, a rok za završetak radova je 15. jun. Uskoro počinje obuka personala, nakon čega će hotel u novom ruhu i sa novim imenom - Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, biti zvanično otvoren 15. jula.

Bivši hotel Vrmac vlasnika Krolbay d.o.o. potpuno je renoviran i preuređen u premium rizort i zdravstveni kompleks koji će imati pet zvjezdica. Ima 106 elegantnih i modernih smeštajnih jedinica, od kojih je određeni broj sa đakuzijem i privatnim bazenima, konferencijske sadržaje za do 200 ljudi sa prostorom za posluživanje – terasom sa pogledom na zaliv. Tu su pijano bar, kafe bar, glavni hotelski restoran Blue, a la kart restoran na plaži "light house", barovi na krovu za do 500 ljudi, dvije plaže, kao i ostali sadržaji.

Direktor hotela Dejan Perić u razgovoru za Pobjedu kaže da ta investicija ima tri ciklusa, a da vrijednost prvog koji se odnosi na rekonstrukciju i adaptaciju, iznosi više od 11,5 mil EUR.

Ime hotela promijenjeno je zbog poslovnog koncepta koji je fokusiran na domaće i zapadno tržište.

- Naš biznis koncept je pretežno zapadno tržište, Norveška, Danska, Finska, Švajcarska, Njemačka, Engleska, ali i zemlje istočne Evrope. Ovo je prvi "adolts only" hotel u Crnoj Gori, dakle naši gosti će biti samo osobe koje imaju više od 16 godina. Fokus je uglavnom na goste od 35 do 55 godina, a kreirajući koncept hotela željeli smo da preslikamo ambijent Boke, koji sugeriše mirnoću, uživanje i opuštenost. Cilj nam je odlična usluga, sjajna kuhinja, stvaranje nezaboravnih uspomena u mirnoj atmosferi, bez preglasnih zabavnih programa, žurki i sličnih događaja - kaže Perić.

Hotel će raditi tokom cijele godine, a u zimskom periodu akcenat će biti stavljen na zdravstveni turizam, po čemu je taj kompleks godinama bio prepoznat.

- Koncept zdravstvenog turizma smo zadržali i želimo da ga razvijamo - kazao je Perić.

U sklopu hotela je i spa centar, unutrašnji bazen, restoran, prostor za zdravstveni sektor, sobe i apartmani. Perić naglašava da prilikom pripreme nije bilo improvizacija i da je sve rađeno po ugledu na svjetski poznate hotelske grupacije.

- Tako će recimo, za vođenje spa-centra biti angažovana poznata međunarodna grupacija iz Turske. Imaćemo i hamam, prvi u Crnoj Gori, koliko ja imam informacije. Kada je u pitanju menadžment, okupili smo tim sa internacionalnim iskustvom, profesionalce koji su radili otvaranja prestižnih hotela i koji govore po nekoliko jezika - kaže Perić.

Održivost i briga za okolinu su prioriteti, pa će hotel imati svoje bunare, tj. hidro mini centrale. Vodiće se računa i o uštedi električne energije, reciklaži otpada, a prečistač će obrađivati vodu kako bi bila tehnički ispravna za navodnjavanje. Blue Kotor Bay Premium Spa Resort prve goste očekuje u julu, a Perić vjeruje da će i pored otežavajućih okolnosti, uspjeti da se pozicioniraju na tržištu i dodaju novu vrijednost crnogorskom turističkom proizvodu.

U hotelu Blue Kotor Bay Premium Spa Resort biće zaposleno od 65 do 100 radnika.

- Akcenat je na zapošljavanju mještana. Međutim, odziv lokalnog stanovništva za sada nije značajan, ali je određeni onih koji su se javili takoreći već zaposlen - kaže Dejan Perić
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.