NavMenu

Montenegroberza planira kupovinu sopstvenih akcija

Izvor: Mina Srijeda, 20.05.2020. 10:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Akcionari Montenegroberze trebalo bi da na Skupštini 10. juna daju saglasnost Odboru direktora za kupovinu sopstvenih akcija i donesu odluku o raspolaganju stečenih dionica.

Dioničari bi trebalo i da donesu odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti.

Na dnevnom redu je i usvajanje godišnjeg računa i revizorskog izvještaja za prošlu godinu, kao i izvještaja o radu Odbora direktora.

Akcionari bi trebalo da izaberu nezavisnog revizora za ovu godinu i donesu odluku o razrješenju i izboru članova Odbora direktora.

Atlas mont fond ima 33,55% akcija u Montenegroberzi, Istanbulska berza 24,4%, CG Broker diler 17,26%, Atlas grupa 6,17%, Atlas banka u stečaju 5,79%, Crnogorska komercijalna banka 4,88%, Prva banka 3,73%, a Iva Senjak 1,44%.


Ostali akcionari imaju ispod jedan odsto akcijskog vlasništva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Industrija

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane od neprocjenjivog značaja za CG - Kineska kompanija POWERCHINA zainteresovana za ulaganje u energetiku

Kineska kompanija POWERCHINA zainteresovana je za ulaganje u elektroenergetski sektor u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Kako je kazao ministar Saša Mujović tokom sastanka sa predstavnicima ove kompanije, Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije. - S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.