NavMenu

U Belgiji na plažu samo sa rezervacijom

Izvor: Beta Srijeda, 20.05.2020. 08:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: BlueOrange Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Gradske vlasti Ostendea na obali Sjevernog mora u Belgiji saopštile su da ovog ljeta uvode sistem rezervacija za najposjećenije plaže u cilju sprječavanja eventualnog širenja korona virusa.

Nekoliko mjesta na obali mora u flamanskog delu Belgije priprema se za ljetnju sezonu koja će ove godine biti drugačija zbog epidemije korona virusa od kojeg je u Belgiji umrlo više od 9.000 ljudi.

Plaža u mjestu Knoke kod Ostendea od skora ima pregrade sa ulazom na jednoj strani i one su namijenjene porodicama koje će na taj način držati fizičko odstojanje od ostalih.

Ostende, koji je jedna od omiljenih destinacija na moru, priprema se da u jeku sezone primi dnevno do 50.000 turista. Gradske vlasti su odlučile da će rezervacijama biti najbolje raspoređeni posetioci, a najpopularnije plaže će biti otvorene samo za one koji imaju rezervaciju.

- Posjetioci će tako prije odlaska biti sigurni da ih čeka mjesto na plaži - navele su vlasti tog grada.

Belgiju je teško pogodila pandemija korona virusa i ta zemlja ima jednu od najviših stopa smrtnosti u svetu u odnosu na broj stanovnika. Medjutim, epidemija je počela da jenjava i polako se ublažavaju mjere karantina.

Belgija, koja ima 11,5 miliona stanovnika, ima više od 55.000 zaraženih korona virusom od kojih oko 9.000 osoba preminulo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.