NavMenu

Gazprom započeo projektno-istraživačke radove na gasovodu Snaga Sibira 2

Izvor: Sputnik Utorak, 19.05.2020. 13:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Gazprom je započeo projektno-istraživačke radove na gasovodu Snaga Sibira 2 kojim bi se ruski gas prebacivao preko Mongolije u Kinu.

Kapacitet tog gasovoda bi, po procjenama šefa kompanije Alekseja Milera, bio 50 milijardi kubnih metara godišnje.

- Po naređenju predsjednika Rusije Vladimira Putina Gazprom je započeo projektno-istraživačke radove na gasovodu Snaga Sibira 2 - izjavio je Miler i dodao da će se gas Jamala isporučivati i u Evropu i u Aziju.

On je istakao da je cilj projekta da se poveže infrastruktura za prenos gasa zapada i istoka Rusije, kao i gasifikacija u istočnom Sibiru prenosi Sputnjik.


Ranije se Putin saglasio na sastanku sa Milerom da počnu projektno-istraživački radovi u vezi sa gasovodom Snaga Sibira 2.

Projekt Snaga Sibira završen je prošle godine, izgradnja je trajala pet godina a vrijednost projekta procjenjuje se na oko 400 mlrd USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.