NavMenu

Regent Porto Montenegro i Portonovi dočekuju goste od 1. juna

Izvor: Investitor Utorak, 19.05.2020. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Od 1. juna dva luksuzna turistička rizorta u Crnoj Gori - Porto Montenegro i Portonovi dočekaće prve goste. Iz ovih turističkih kompleksa kažu da su spremni za predstojeću sezonu i pored problema koje je u sektoru turizma prouzrokovao koronavirus.

Hotel Regent Porto Montenegro počeće da radi 1. juna, potvrdio je Dnevnim novinama dirketor prodaje i marketinga Ivan Gajić.

- U odnosu na april, maj pa i jun, u Regentu još nema otkazivanja aranžmana za jul i avgust, ali nema ni tražnje ni novih upita - ističe Gajić naglasivši da je upravo zbog toga, odnosno stranih gostiju, veoma bitno znati kada Crna Gora otvara svoje granice.

Prema riječima Gajića, ostatak hotelskog poslovanja u Regentu očekuju da će aktivirati tokom juna, zavisno od otvaranja crngorskih granica i uspostavljanja avionskog saobraćaja sa Crnom Gorom.

- U skladu s tim naš prvi korak će biti nastup na upravo najbližim tržištima sa kojih će turisti moći neometano ili sa minimum preduslova ući u Crnu Goru. Naime, navedena tržišta nisu tradicionalna okosnica visoke sezone te smo prilagodili ponude u cilju postizanja konkurentnosti - rekao je Gajić.

Prilagođavanje tržištu regiona kompletirali su, navodi on, fleksibilnom otkaznom politikom u okviru koje se sve rezervacije za 2020. godinu mogu otkazati do 24 sata prije najavljenog dolaska.

U ponudu su dodali besplatno korišćenje rent a car vozila tokom boravka u hotelu ili korišćenja plaža u blizini Porto Montenegro naselja.

- Shodno tome, transfer od aerodroma do hotela će postati standardna dodatna vrijednost prilikom smještaja u hotelu Regent Porto Montenegro - naveo je on.

U hotelu goste sa njihovih glavnih stranih tržišta, Velike Britanije i Rusije očekuju u avgustu.

- Ipak, goste sa američkog tržišta nije realno očekivati prije 2021. godine. Cilj nam je da što kvalitetnije amortizujemo postojeću situaciju i godinu završimo sa najmanjim mogućim gubitkom. Naša trenutna predviđanja su da ćemo za cijelu 2020. godinu zabilježiti znatno manji promet ukoliko uporedimo tekuću sa prethodnom godinom - objasnio je Gajić, dodajući da kao hotel sa pet zvjezdica kontinuirano primjenjuju visoke standarde higijene.

(Foto: eKapija)
I Portonovi će spremno dočekati prve goste 1. juna, potvrdio je za Info Biro član upravnog odbora Portonovi Resort Management Company Stevan Milić.

- Marina je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Plan je da se kompleks pusti u rad već od 1. juna - kazao je član Upravnog odbora Portonovi Resort Management Company, Stevan Milić.

U sklopu rizorta će se, pred 214 stambenih jedinica, naći i oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, kao i veliki supermarket.

- Sve su to stvari koje će biti spremne i od juna puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova i sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara - objasnio je Milić.

U toku su i građevinski radovi na prvom One&Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga.

Prema riječima Milića, iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.