NavMenu

Pančevo prodaje 23 hektara severne industrijske zone - Naval Box-Cal gradiće pogon za montažu transportnih kontejnera

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 18.05.2020. 16:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: frank mckenna/unsplash)Ilustracija
Gradska vlast Pančeva predložila je skupštini grada da više od 23 hektara sjeverne industrijske zone proda kompaniji Naval Box-Cal Beograd za 178,1 milion dinara, navodi se u materijalu za sutrašnje zasjedanje skupštine Pančeva.

Naval, filijala njemačke kompanije MK-Kliniken AG, planira da na lokaciji u Pančevu bez dobijanja ikakvih podsticaja i grantova otvori liniju za završne radove na montaži specijalizovanih kontejnera.

Ovo ulaganje Vlada Srbije ocijenila je kao investiciju od značaja za Republiku Srbiju, pa će Naval zemljište kupiti neposrednom pogodbom na osnovu procjene Poreske uprave da kvadratni metar vrijedi 786,7 dinara.

Za sada Naval planira da izgradi fabriku od 10.000 kvadratnih metara i da u prve dve godine zaposli 50 radnika s punim radnim vremenom.

Ukupna investicija, u zemljište, objekte, opremu i djelove, iznosi 10 mil EUR, navodi se u pismu o namjerama.

Za narednih 10 godina na prostoru Pančeva planiraju ukupno 60 mil EUR ulaganja, sa 100.000 m2 fabričkog i kancelarijskog prostora, i do 1000 zaposlenih radnika, piše u istom dokumentu.

Matična kompanija, MK-Kliniken AG, razvija program dizajniranje specijalzovanih transportnih kontejnerera koji se brzo mogu montirati i spajati radi formiranja životnog i radnog prostora prema potrebama klijenata, a filijala Naval završne radove na kontejnerima obavljaće u Pančevu.

U Sjevernoj zoni već posluje njemački ZF, koji ulaže u dalji razvoj, a svoj objekat gradi i njemačka kompanija Brose.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.