NavMenu

U Podgorici počinje gradnja primarnog kolektora vrijednog 6,6 mil EUR - U narednim sedmicama tenderi za četiri bulevara

Izvor: RTCG Nedjelja, 17.05.2020. 22:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
U ponedjeljak će početi izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici i to gradnjom primarnog kolektora vrijednog 6,6 mil EUR koji će povezati aktuelno postrojenje sa budućim, najavio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović.

- Samo dan kasnije ćemo početi sa izgradnjom sekundarne mreže, kao drugom cjelinom u okviru tog velikog projekta. Kroz sekundarnu mrežu ćemo rekonstruisati 18 kilometara saobraćajnica, obezbjediti 1.500 priključaka u prigradskim Mjesnim zajednicama poput Konika, Zlatice, Maslina - kazao Vešović gostujući u Dnevniku TVCG.

On je istakao da je prvu polovinu mandata aktuelne gradske uprave u Glavnom gradu obilježio uspjeh kada je u pitanju realizacija kapitalnih investicija iz oblasti saobraćaja.

- Sada smo osim bulevara kroz Donju goricu, izgradnji dijela bulevara kroz Golubovce, dijela bulevara koji ćemo otvoriti 20. maja između Podgorice i Tuzi i za drugu polovinu mandata pripremiti niz kapitalnih investicija za izgradnju bulevarskih saobraćajnica - najavio je Vešović.

Narednih sedmica, kako je dodao, biće raspisani tenderi za 4 bulevarske saobraćajice.

Pored mjera koje je usvojila Vlada i pojedine lokalne samouprave uključujući i glavni grad, kako dodaje Vešović, mora se razmišljati i o drugim načinima, kako da u se crnogorski ekonomki krvotok upumpa novac. Vjeruje da će se to najbolje uraditi kroz realizaciju kapitalih investicija.

U Podgorici, kako je kazao, imaju nekoliko razloga za optimizam.

- Prvo što smo u prethodnoj godini jako vrijedno radili i u prvom dijelu ove godine zahvaljujući čemu je u budžetu glavnog grada sakupljen zavidan fond odakle možemo da servisiramo sve naše obaveze i da se posvetimo kapitalmom razvoju. Drugo, činjenica da mi kapitalni razvoj ostvarujemo kroz saradnju sa prestižnim finansijakim institucijama poput IFC-a kao dijekla Svjetske banke, Kfw bankom. Treće, kapitalni razvoj planiramo da realizujemo sa Vladom i vladinim institucuijama. Državni finansijaki sistem je stabilniji od bilo kog pojedinačnog sistema lokalne samouprave - kazao je Vešović.


On vjeruje da su sada, kada su mjere nešto liberalnije, građani mogli da primijete da se u svakom dijelu Podgorice realizuje neka investicija koja, kako je kazao, sumarno odvaja nekoliko miliona eura.

- Najvažnije je što smo mi ovo vrijeme iskoristili da pripremimo kapitalne investicije i posebno onu najvažniju, a to je izgradnja sistema za prečišćavane otpadnih voda - kazao je Vešović i najavio rebalans budžeta Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.