Izvor: Mina | Nedjelja, 17.05.2020.| 22:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Montenegro Airlines pokretanje saobraćaja očekuje početkom juna - Prvi komercijalni letovi ka zemljama regiona

(Foto: YouTube/screenshot)
U nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines (MA) očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu i to ka destinacijama u regionu.

- Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u posljednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije - kazali su Pobjedi iz kompanije.

U MA pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

- Potom bi, u narednih mjesec, letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen - rekli su iz MA.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana.

U ovom trenutku svi komercijalni letovi MA su obustavljeni do 31. maja.

- Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mjere i mjere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti - objasnili su iz kompanije.

Oni su kazali da je MA u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

- Obavljamo intenzivnu komunikaciju sa svim relevantnim institucijama u zemljama ka kojima saobraćaju avioni MA, a primjenjivaće se sve neophodne mjere u skladu sa najvišim bezbjednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela - zaključili su iz MA.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.