NavMenu

Derubis Yachts iz Viteza pravi novi model luksuzne jahte za domaćeg kupca

Izvor: Indikator Petak, 15.05.2020. 17:22
Komentari
Podeli
Na brodogradilištu u Vitezu, uprkos pandemiji koronavirusa, nema predaha. Vrijedni radnici firme Derubis Yachts, vlasništvo Denisa Kraljevića, grade potpuno novi model jahte koja će biti usidrena na najpoznatijim svjetskim destinacijama.

Predano se radi na novoj verziji jahte čija će svjetska prezentacija biti održana u Sarajevu.

Kraljević kaže da se radovi polako privode kraju, piše Avaz.

- To je veći brod od onog koji smo ranije radili za pet stopa. Dva metra je duži, širi i pola metra viši, a kategorija je, također, potpuno druga. Radi se o još jačoj klasi, luksuznijem i većem brodu, čiji osnovni model košta pola miliona eura, pojašnjava Kraljević.

Ne krije kako su mislili da će prvi brod teško proizvesti, a i prodati, ali reakcija s tržišta bila je odlična i na kraju se ispostavilo da su napravili premalo.

- Sada smo sebi dali oduška da napravimo još više tehničkih noviteta i da brod bude još bolji. Jahta se sastoji od 1.100 dijelova, uglavnom iz Europe. Sada smo ušli na tržište najzahtjevnijih kupaca koji su navikli na kvalitetu i ne možete im prodati bilo što, ističe on.

Narudžbe za novi model jahte stižu iz svih krajeva svijeta, ali i od domaćih kupaca.

- Već smo sklopili ugovor s domaćim kupcem. Tako da ćemo u Sarajevu prezentirati i poznatog domaćeg kupca i domaći brod, prvi iz ove serije - otkriva Kraljević.

Prva jahta koju prave, iako će joj vlasnik biti bh. kupac, čim izađe iz brodogradilišta i prođe prezentacije, biće poslata na rad u čarter-kompaniju u Hrvatsku.

- Imamo dva upita iz Norveške, otprije i za Karibe - navodi Kraljević.

Kraljević ističe da su zbog pandemije nakratko biti obustavili rad, ali nitko nije dobio otkaz.

- Nije nas puno omela. Radnici su sada već iskusniji, pa je s njima dosta lakše raditi. Isto je i s kooperantima, svi smo prošli obuku na prvom brodu i sada je lakše. Stotinjak ljudi, zajedno s kooperantima, radi na brodu, a zadali smo sebi rok od 30 dana da ga kompletnog završimo - kaže Kraljević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Saobraćaj

Tunel Sozina opslužio 774,88 hiljada vozila

Tunel Sozina je od početka godine opslužio 774,88 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji gazduje Sozinom, u prošloj godini kroz tunel je prošlo 3,52 miliona vozila, u 2022. godini 3,07 miliona, a 2021. njih 2,61 milion. Tunel Sozina otvoren je u julu 2005. godine. Njegova izgradnja koštala je oko 74 miliona EUR, od čega je 50 miliona obezbijedila Crna Gora, dok je 24 miliona obezbijeđeno kreditom Evropske investicione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.