NavMenu

Slovačka vlada odobrila aplikaciju za praćenje kretanja građana u samoizolaciji

Izvor: Beta/AP Petak, 15.05.2020. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Pille-Riin Priske)Ilustracija
Slovačka vlada je odobrila korišćenje aplikacije za praćenje kretanja koja obavještava vlasti ako građani krše pravila samoizolacije tokom pandemije koronavirusa.

Ministar zdravlja Slovačke Marek Krajči rekao je da građani koji se vraćaju iz inostranstva neće više morati da idu u karantin u državne objekte, već će moći da budu u samoizolaciji kod kuće pod uslovom da instaliraju aplikaciju.

Kazna za kršenje propisa o samoizolaciji biće do 1.650 EUR.

Ako parlament usvoji predlog vlade, povratnici u Slovačku će možda već sledeće nedelje moći da budu u samoizolaciji kod kuće uz korišćenje aplikacije.


Prema trenutnoj praksi, Slovaci koji se vraćaju u zemlju nekad provode dane u javnom karantinu prije nego što budu testirani na koronavirus.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Slovačkoj kod 1.477 osoba, od kojih je umrlo 27.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.