NavMenu

U Crnoj Gori realizuju se značajne investicije u oblasti sporta - Za radove u Podgorici, Cetinju i Nikšiću FSCG opredijelio blizu 7 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.05.2020. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)Ilustracija
Fudbalski savez u saradnji sa Vladom Crne Gore, Dirkecijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić intenzivno i predano radi na unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori.

Kako se navodi na sajtu FSCG, u toku je realizacija četiri veoma važna projekta koja će umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

- Najveća investicija, u finansijskom i infrastrukturnom pogledu, realizuje se na Cetinju gdje je u toku izgradnja stadiona Sveti Petar Cetinjski. Stadion, koji će ispunjavati kriterijume FIFA i UEFA, ima kapacitet od 5.192 mjesta i na njemu će se, osim utakmica lokalnih klubova, igrati i mečevi seniorske i mlađih reprezentativnih selekcija. Za moderno fudbalsko zdanje u Prijestonici opredijeljeno je ukupno 8,8 mil EUR, od čega je Fudbalski savez Crne Gore obezbijedio dva miliona - navodi se na sajtu.

Krajem prošle godine započeta je i gradnja nove tribine na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu, kapaciteta 1.166 mjesta. Završetkom tribine dobiće se idealni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih i ženskih nacionalnih selekcija. Investiciju od 1,8 mil EUR u potpunosti pokriva Savez.

- U Nikšiću se radi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Nova i moderna tribina, koja će imati kapacitet od 3.200 mjesta, u potpunosti će zadovoljavati standarde FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativih utakmica. Ukupna vrijednost investicije u Nikšiću je 4,6 mil EUR, od kojih je 1,5 miliona izdvojio Fudbalski savez - ističu iz FSCG.

Kako dodaju, u toku su i intenzivni radovi na zapadnoj tribini stadiona DG arena u Lješkopolju, predgrađu glavnog grada. Kapacitet nove tribine je 2.500 mjesta, dok je ukupan kapacitet stadiona 4.000.


- Fudbalski savez je za radove na zapadnoj tribini, pokrivanje istočne tribine i nabavku busena za teren izdvojio oko 1,4 mil EUR - ističu.

Za radove na četiri pomenuta objekta Fudbalski savez je izdvojio oko 6,7 mil EUR.

- Podsjetimo da je Fudbalski savez u prethodnom periodu investirao oko 3,5 mil EUR u izgradnju reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionu Trešnjica u Golubovcima, stadionu OFK Titograd na Starom aerodromu, stadionu FK Kom u Podgorici, stadionu DG arena u Lješkopolju i stadionu Braće Velašević u Danilovgradu. Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori - zaključuje se u tekstu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.