NavMenu

Kraš preuzeo akcije Mire

Izvor: Capital Utorak, 12.05.2020. 16:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)Ilustracija
Hrvatska kompanija Kraš okončala je posao oko otkupa i preuzimanja preostalog dijela akcija preduzeća Mira iz Prijedora čime su stekli vlasništvo nad 96,68% akcija.

Kraš se svaku preuzetu akciju obavezao platiti 1,21 KM, što znači kako ih je ovaj posao koštao oko 4,6 mil KM.

Podsjećamo, ponuda je objavljena 26. marta i bila je otvorena sve do 27. aprila. Na dan objavljivanja Kraš koji zajednički djeluje sa Mesnom industrijom Braća Pivac imao je 14.057.065 akcija vrijednosti od jedne marke i udio u preduzeću od 76,09%.

- Za vrijeme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 3.804.305 akcija Emitenta (20,59316%), koje je Ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio. Po okončanom postupku preuzimanja Ponudilac u svom vlasništvu ima 17.861.370 akcija, što predstavlja 17.861.370 glasova u skupštini Emitenta ili 96,685741% od ukupnog broja glasova - saopšteno je iz Banjalučke berze.


Godinu dana nakon utvrđene zakonske obaveze i odluke Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske da im blokira upravljačka prava, hrvatska kompanija Kraš objavila je ponudu za preuzimanje preostalih akcija u najvećoj domaćoj koditorskoj firmi Mira iz Prijedora.

Krašu je bilo zabranjeno je odlučivanje u skupštini akcionara jer morali objaviti ponudu za preuzimanje preostalih akcija u prijedorskom preduzeću, a to nisu uradili, čime su prekršili Zakon o preuzimanju akcionarskih društava u Republici Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro nastavak radova na obilaznici oko Rožaja - Za drugu fazu izgradnje 8 mil EUR, raspisan tender

Izgradnja obilaznice oko Rožaja uskoro bi mogla biti nastavljena, pošto je Uprava za saobraćaj raspisala tender za preostale radove u okviru druge faze izgradnje ove saobraćajnice. Za ovaj posao opredijeljeno je 6,6 mil EUR bez, odnosno oko 8 miliona sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 23. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 350 ni duži od 450 kalendarskih dana od uvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.