NavMenu

U pripremi dokumentacija za školu u Tološima - Gradiće se moderan objekat na 7.000 m2, vrijednost investicije više od 7 mil EUR (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2020. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Nakon što je izabrano idejno rješenje za osnovnu školu u Tološima, ubrzano se radi na pripremi dokumentacije za ovaj projekat, koji je jedan od prioriteta, najavio je ministar prosvjete Damiš Šehović.

Kako je istakao, objekat će biti kapaciteta za oko 1.200 djece, površine oko 7.000 m2, od čega će fiskulturna sala zauzimati površinu oko 1.500 m2 sa 360 mjesta na tribinama, a biće vrijedan više od 7 mil EUR.

- Za najbolje idejno rješenje za novu školu u Tološima, žiri je proglasio rad autorskog tima u sastavu Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović. Trenutno se priprema projektna dokumentacija, kako bi djeca ovog dijela grada što prije dobila dugoočekivani školski objekat - rekao je Šehović.

Kao što se i može vidjeti u animaciji idejnog rješenja, dodao je, osnovna škola u Tološima biće jedna od najvećih i najljepših u Crnoj Gori.

- Prema idejnom rješenju, planirano je da škola ima 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatičku učionicu, kao i fiskulturnu salu. Objekat je projektovan po principima energetske efikasnosti - istakao je ministar.

Šehović je rekao da su na konkursu ponuđene i ideje za drugu fazu ove škole, ukoliko se u budućnosti otvori potreba za daljim širenjem kapaciteta. Druga faza podrazumijeva još oko 2.000 m2.


- Na ovaj način, Ministarstvo prosvjete nastavlja sa ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu, što je već više od tri godine naš prioritet. Stvaranje boljih uslova za učenje i boravak naših učenika i nastavnika, preduslov je za bolje rezultate i kvalitetniji obrazovni sistem. Uz digitalizaciju u obrazovanju, kojoj ćemo se posvetiti u narednom periodu, obnova postojeće i gradnja nove školske infrastrukture ostaće naš najveći cilj. Najbolju potvrdu takovog opredjeljenja predstavlja podatak da je do sada započet najveći investicioni zamah koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu do sada - zaključio je Šehović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen novi poziv za zemljište u biznis zoni Babića Polje u Mojkovcu - Budućim investitorima obezbijeđene značajne olakšice

Opština Mojkovac objavila je novi javni poziv za zakup zemljišta u okviru biznis zone Babića Polje. U zakup se daje parcela površine 1.904 m2, na period od 10 godina sa mogućnošću produđenja na još 10 godina. Kako je navedeno, otvaranje biznis zone planirano je za potrebe podsticanja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.Za potencijalne investitore za poslovanje u biznis zoni Opština je obezbijedila i određene olakšice. To je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.