NavMenu

Ribarima jednokratna pomoć dobrodošla, traže i kvalitetnu strategiju razvoja ribarstva

Izvor: Mina Utorak, 12.05.2020. 14:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/matthardy)Ilustracija
Jednokratna pomoć Vlade ribarima, vrijedna 213.000 EUR, vratila je nadu da su se nadležni organi najozbiljnije posvetili ribarskom sektoru u aktuelnom teškom vremenu, kao i da grade dobru osnovu za budućnost, saopštili su iz Nacionalnog udruženja proizvođača ribe.

Predstavnici Udruženja su saopštili da je sa početkom pandemije koronavirusa stao i privredni život Crne Gore, ali da je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) prepoznalo tešku situaciju u kojoj se našlo ribarstvo.

- Dozvolili su nam da u otežanim uslovima možemo raditi, zaraditi i privređivati, naravno, u mnogo manjem obimu, ali možemo prehraniti sebe, svoje familije i familije radnika - kazali su iz Udruženja.

Oni su dodali da su nadležni organi razumjeli problem ribarstva, dozvolili im da rade, zarade, a na kraju i pomogli sa bespovratnom novčanom pomoći.

- Kolika god pomoć da je bila, ona je za svakog ribara u ovom trenutku ogromna. Mi ćemo se Vladi odužiti na način što ćemo još više raditi i opravdati povjerenje koje su nam ukazali - navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja su kazali da žele da se smanji višemilionski uvoz ribe, kao i da se domaći riblji resurs maksimalno izlove.

To se može postići, kako su naveli, samo ako se izradi kvalitetna strategija razvoja ribarstva.


- Očekujemo da nas ministar poljoprivrede, Milutin Simović u što kraćem vremenskom periodu primi, naravno, i sve ostale predstavnike ribara rekli su iz Udruženja.

Oni smatraju da je potrebno održati kvalitetan sastanak i donijeti rješenje za probleme, odnosno naći rješenje kako pomoći ribarstvu i kako maksimalno izloviti godišnje kvote.

Takođe, kako su dodali, treba razmotriti kako i na koji način oporaviti posrnulu morsku ribarsku flotu i dati jak zamajac razvoju ribarstva u cjelini, od ulova, prerade do potrošača.

- Nadamo se da za ribare dolaze bolji dani. Pandemije je samo ubrzala proces oporavka i razvoja ribarstva - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.