NavMenu

Ulaganje u niški aerodrom 12 mil EUR - Projekat za dogradnju 5.000 m2 tokom 2020.

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2020. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Proširenje i dogradnja Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i dalje je u planu, a projektna dokumentacija trebalo bi da bude završena u toku ove godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Južne vesti.

- Ulaganje u niški aerodrom je 12 mil EUR, radi se toranj i radi se proširenje putničkog terminala. Niš je za nas jednako važan kao i aerodrom Beograd, a koliko znam, dokumentacija se radi pretpostavljam u toku ove godine. Moramo biti svjesni da smo morali da pomjerimo neke stvari, ali u toku ove godine nadam se da ćemo imati određene radove - rekla je ministarka.

Podsjetimo, Aerodromi Srbije raspisali su početkom 2020. tender za projektanta za proširenje putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a posao je povjeren grupi ponuđača koju čine kompanije Bauprojekt, beogradski Institut Mihajlo Pupin, IMP Automatika i Delta inženjering. Vrijednost ugovora je 14,38 miliona dinara.

Prema konkursnoj dokumentaciji zgrada niškog aerodroma trebalo bi da dobije više "check in" šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim trakastim transportnim sistemom.

Osim toga, niški aerodrom ponudiće putnicima i nove sadržaje koji bi trebalo da povećaju nivo usluga putnika i korisnika terminala, kao što su prostori za komercijalne sadržaje, VIP salon i ambulanta.

Novi objekat biće dograđen sa istočne strane postojećeg objekta. Površina predviđena za dogradnju postojećeg objekta iznosi ukupno oko 5.000 m2.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.