NavMenu

Portal eUprave koristilo 20% više građana

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 11.05.2020. 15:31
Komentari
Podeli
(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Građani su u vrijeme korona virusa za 20% više koristili elektronske servise, kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Na Portalu elektronske uprave bilo je oko 20% više korisnika elektronskih usluga, navodi ministarka i dodaje da je za 25% uvećana komunikacija tog resora sa građanima elektronskim putem.

- I državni organi sa našim stručnjacima iz IT sektora su imali intenzivnu saradnju koja je bila puna odgovornosti i za kratko vrijeme smo dolazili do rješenja i u tom pravcu moramo nastaviti - kazala je Pribilović, gostujući u Jutarnjem programu.

Korona je pokazala i da moramo drugačije komunicirati i koliki je značaj elektronskih usluga, navodi ministarka i dodaje da u tom pravcu moramo nastaviti.

- Ovaj period je pokazao koliko kvalitetne i stručnih osoba imamo u Crnoj Gori koje mogu doprinijeti i dovesti do potpune digitalizacije i digitalne transformacije, bez koje nema razvoja našeg društa - poručila je Pribilović.


Službenici su, kako kaže ministarka, u najvećem dijelu radili od kuća, ali isto tako pokazali da su siguran servis građana.

Poručuje, ipak, da se mora raditi na tome da se svi elektronski sistemi unaprijede.

Ono na čemu se trenutno radi je, kako kaže, uvođenje elektronskog plaćanja administrativnih taksi.

- Unutar sistema smo razvili i nacionalni sistem za elektronsku identifikaciju, koji će omogućiti građanima i da elektronski mogu potpisati dokumenta za razliku od sadašnjeg sistema kada to moraju uraditi lično - navela je Pribilović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.