NavMenu

Komisija poništila tender MORT-a vrijedan 100.000 EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 11.05.2020. 11:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mikhail Starodubov/shutterstock)Ilustracija
Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je, po službenoj dužnosti, tender Ministarstva održivog razvoja i turizma, procijenjene vrijednosti 100.000 EUR.

Tender se odnosio na nabavku usluga nadogradnje i održavanja informacionog sistema za elektronsku komunikaciju u postupcima izdavanja urbanističko-tehničkih uslova, saglasnosti državnog arhitekte, građevinskih dozvola i sličnih dokumenata, prenose Vijesti.

Državna komisija će 15 dana po pravosnažnosti rješenja vratiti 1.000 EUR kompaniji Cikom iz Podgorice koja se žalila na postupak, dok će Ministarstvo morati da im nadoknadi 484 EUR na ime troškova žalbe.

Ministarstvo je 2. marta ove godine kao najpovoljniju na tenderu izabralo ponudu kompanije Winsoft iz Podgorice. Drugorangirana je bila ponuda kompanije Smart Tech, a trećerangirana Cikom.

Ne ulazeći u žalbene navode, državna komisija je poništila tender po službenoj dužnosti jer je utvrdila neusaglašenost tenderske dokumentacije sa odredbama Zakona o javnim nabavkama koje su mogle dovesti do ograničavanja konkurencije i diskriminacije ponuđača.


Ministarstvo je ispod tehničkih karakteristika ili predmeta nabavke, za predmet radova, predvidjelo garantni rok od godinu od puštanja sistema u produkciju dok nijednom odredbom Nacrta ugovora nije regulisao garantni rok.

Pravilnikom o obrascima u tenderskim postupcima predviđeno je da naručilac nabavke nacrtom ugovora predvidi i garantni rok.

Naručilac je predvidio da se nabavka odvija kroz četiri faze, ali je opet napravio grešku što nacrtom ugovora nije predvidio faze realizacije projekta i aktivnosti.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.