NavMenu

Na Aerodromu Nikola Tesla u toku radovi vrijedni 60 mil EUR - Planirani zavšetak 2023. godine

Izvor: Tanjug Petak, 08.05.2020. 12:55
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Potpredsjednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je u petak radove na modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma Nikola Tesla i istakla da se trenutno realizuju projekti vrijedni 60 mil EUR što obuhvata i novi toranj za Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore SMATSA.

- Koncesionar realizuje investicioni plan i vrijednost radova na ovom gradilištu, kao i vrijednost novog tornja koji se radi za SMATSA-u je 60 mil EUR - rekla je Mihajlović.

Ona je sa predstavnicima aerodroma obišla radove na dogradnji fingerskog hodnika C i izgradnji platforme E, čija je vijednost oko pet milijardi dinara.

- Koncesionar će u narednih 20 godina uložiti više od 700 mil EUR samo u investicije na aerodromu Nikola Tesla. To je važno za naš vazdušni saobraćaj i za našu zemlju, jer znači razvoj našeg aerodroma - istakla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da će za oko 50% biti povećan kapacitet aerodroma po pitanju broja gejtova i prihvata aviona, kada bude gotova nova terminalsla zgrada.

Generalni direktor Aerodorma Nikola Tesla Fransoa Berizo kazao je da je koncesionar Vinci veoma ponosan na dugoročno partnertstvo sa državom Srbijom, kao i da je njihov cilj da modernizuju beogradski aerodrom i unaprijede njegove usluge u svim segmentima.

Berizo ističe da će biti povećani kapciteti aerodroma, da će radovi obuhvatiti terminalsku zgradu odnosno proširenje postojeće zgrade, da će biti povećan prostor za parking aviona i biti urađene poletno sletne staze.

- Očekujemo da veliki radovi budu završeni u naredne tri godine. Danas smo na gradilištu za proširenje terminalske zgrade, što je jako važan korak za povećanje kapaciteta - rekao je Berizo.

On je kazao da će sa novom zgradom biti 11 gejtova više, tako da se kapaciteti gotovo dupliraju.

- Površina će unutar zgrade biti šira, tako da će se udobnost putnika mnogo poboljšati - dodao je Berizo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina

Budva naručila gradnju saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun - Vrijednost posla skoro pola miliona eura

Opština Budva raspisala je tender za radove na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun, sa kompetnom infrastrukturom. Vrijednot posla procijenjena je na 495.868 EUR. Tender je otvoren do 31. maja, detaljnije OVDJE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.