NavMenu

VUČIĆ: U Novi Sad dovodimo značajnu investiciju, za dvije godine imaćemo isti BDP kao Hrvatska

Izvor: Tanjug Petak, 08.05.2020. 12:51
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: YouTube/screenshot)Aleksandar Vučić
U Novi Sad će biti dovedena investicija, koja će biti još bolja od kompanije za proizvodnju motora za avione, MTU, koja će se graditi u Novoj Pazovi, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gostujući na TV Happy rekao je da je Srbija mogla da se izbori sa krizom izazvanom virusom korona zahvaljujući stabilnim javnim finansijama, velikom broju stranih direktnih investicija koje su otvorile svoje pogone, ali i ne tako davnoj kupovini između 10 i 11 tona zlata, čija je vrijednost sada uvećana za 50% do 60%.

Upitan da li su privrednici zadovoljni paketom pomoći, Vučić kaže da jesu i dodaje da niko nije imao veće primjedbe na te mjere, osim Fiskalnog saveta, koji je imao primedbu na meru vezanu za davanje punoljetnim građanima po 100 EUR.

Govoreći o pomoći od Evropske unije, Vučić kaže da od EU najvise očekuje od paketa koji će doći na jesen.

Istako je da razvoj naše ekonomije zavisi od brzine razvoja evropske ekonomije i napomenuo da je 67% naše trgovinske razmjene sa EU, sa samo sa Njemačkom je 13%.

Naveo je da će prosječna plata za mart iznositi vjerovatno između 515 EUR do 520 EUR.

- Konkurencija i trzište stvaraju više plate, to nam je potrebno - ukazao je i istakao da je korona usporila investicioni plan od 10 mlrd EUR, ali da će on biti nastavljen i nije prekinut.

Vučić je rekao i da je je 2012. BDP u apsolutnim ciframa iznosio 35 mlrd EUR, a ove godine bilo je predviđeno do 50 mlrd EUR, da nije bilo korona virusa, ali je dodao da će sledeće godine dostići 52 mlrd EUR.

- Za dvije godine imaćemo isti BDP kao Hrvatska - dodao je.

Napomenuo je i da imamo niži javni dug od svih zemalja u regionu, ali i da on ne smije da ide iznad 60% BDP i da se mora kontrolisati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.