NavMenu

Zaposleni u sportskim društvima i udruženjima imaju pravo na najveći iznos subvencija

Izvor: Mina Ponedjeljak, 04.05.2020. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock.com / luca85)Ilustracija
Ministarstvo ekonomije obavijestilo je sportske i fitnes klubove, zatvorene sportske objekte i ostale sportske djelatnosti da njihovi zaposleni imaju pravo na najveći iznos subvencija i da zahtjeve mogu podnijeti do 15. u mjesecu za prethodni.

- Svi zaposleni u ovim djelatnostima su prepoznati u kategoriji koja ima pravo na najveći iznos subvencija, odnosno 100% iznosa poreza i doprinosa na minimalnu zaradu i 100% neto minimalne zarade u aprilu i maju - saopštili su iz Ministarstva.

Zahtjevi za subvencije se podnose do 15. u mjesecu za prethodni, posredstvom novog elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija.

- Taj servis je na portalu Poreske uprave (PU), kojeg preduzeća redovno koriste za podnošenje poreskih elektronskih dokumenata - naveli su iz Ministarstva.


Oni su podsjetili da su sportski i fitnes klubovi, zatvoreni sportski objekti, ostale sportske djelatnosti, kao i programi sportskog i rekreativnog obrazovanja obuhvaćeni Programom pružanja podrške privredi i zaposlenima u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.