NavMenu

U planu veliki projekat na sjeveru Crne Gore - Na Jelovici će se graditi luksuzni hoteli, skijalište i golf teren vrijedni 35 mil EUR

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 04.05.2020. 10:25
Komentari
Podeli
Bjelasica (Foto: Photoanto /shutterstock)Bjelasica
Kompanija Ski - golf resort Jelovica iz Berana dobila je saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje za turistički kompleks na području Zabrđa, u Andrijevici.

Firmu je preko of-šor kompanije Sevolia holding Limited na Kipru, sa povezanim licima, osnovao Radovan Raičević. On u vlasništvu u Andrijevici ima 141.861 m2 zemljišta, a namjerava da gradi hotel sa pet zvjezdica, apart-hotel sa četiri zvjezdice, apartmane, vile, skijalište i teren za golf.

Idejno rješenje za turistički rizort radio je Businessart, arhitekte Mladena Krekića iz Podgorice.

Planirani hotel sa pet zvjezdica imao bi 150 smještajnih jedinica, odnosno 135 soba i 15 apartmana.

Kompanija je na Kipru osnovana u julu 2018. godine, a u Beranama u januaru 2019.

Raičević, koji je izvršni direktor Ski-golf resorta Jelovica, kazao je Vijestima da su do sada u kupovinu zemljišta i papirologiju uložili 10 mil EUR.

- Kompletna investicija će koštati 35 mil EUR. Osim hotela sa pet i četiri zvjezdice, kao i vila, tamo će biti skijalište, golf tereni - kazao je on.

On je rekao da turistički kompleks namjeravaju da završe dvije godine nakon početka radova.

- Finansijska konstrukcija je uglavnom zatvorena. To će biti najveći projekat na sjeveru Crne Gore - kazao je Raičević.

Raičević je pojasnio da je firma na Kipru osnovana jer su mu partneri iz Evropske unije fizička i pravna lica.


- Ja sam iz Berana, bavim se turizmom, živim i radim u Beogradu. Namjeravam da se kandidujem za ekonomsko državljanstvo u Crnoj Gori - naveo je Raičević.

On je kazao da se odlučio za turistički kompleks na Jelovici, na padinama Bjelasica, jer tamo porodica posjeduje zemljište, a njegova majka Biljana je jedan od osnivača firme iz Berana.

- U ovu priču smo krenuli od januara prošle godine. Malo nas je usporila situacija zbog koronavirusa - kazao je Raičević.

Kako se navodi u idejnom kršenju, površina hotela sa pet zvjezdica trebalo bi da bude 20 do 22.500 m2, a imaće prizemlje, četiri sprata i potkrovlje.

Apart-hotel trebalo bi da ima istu spratnost i 70 smještajnih jedinica na deset hiljada metara kvadratnih.

Prema projektu, gradiće se i 12 vila površine do 75 m2, kao i 21 od stotinu metara kvadratnih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.