NavMenu

MARKOVIĆ: Do kraja maja treći paket mjera

Izvor: Mina Ponedjeljak, 04.05.2020. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Vlada će do kraja maja izaći sa trećim paketom ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa, kazao je premijer Duško Marković.

On je za televiziju Nova M kazao da je cilj pokretanje proizvodnje na bazi sopstvenih potencijala i resursa u energetici, poljoprivredi, građevinarstvu i IT sektoru.

- Ovim paketom mjera ćemo obezbijediti da sačuvamo naše kompanije, nastavimo ekonomsku aktivnost, obezbijedimo nastavak investicija i uslove za početak novih - rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, poseban set mjera biće kreiran za turizam.

Marković je rekao da je od sredine aprila, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, broj nezaposlenih povećan za oko 4.500.

On je ocijenio da to nije dramatičan podatak u odnosu na ostale države.

- To je mali broj, zato smo u drugom paketu uradili nešto što nijedna država nije, dali smo 70% subvencije za zarade novozaposlenima, i to za šest mjeseci - kazao je Marković.


On je rekao da se oko dvije hiljade ljudi prvi put prijavilo na evidenciju Zavoda, navodeći da vjeruje da se jedan broj njih prijavio da bi ostvario neko pravo na subvenciju.

Kako je kazao, suština ekonomskog odgovora države u trećem paketu mjera je povećanje domaće proizvodnje.

Govoreći o zaduživanju, on je rekao da je plan 508 miliona EUR do kraja godine u koje ulaze i 53 miliona od Evropske unije.

- Bićemo zadovoljni da do kraja godine obezbijedimo 450 miliona i ispunimo planove i obezbijedimo redovno servisiranje obaveza iz budžeta - rekao je Marković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.