NavMenu

Šid uskoro dobija fabriku za proizvodnju staklene vune - Gradnja pogona Thermowool u Adaševcima nadomak realizacije

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.04.2020. 20:54
Komentari
Podeli
(Foto: Krug plus/Urbanistički plan, screenshot)
Gradnja pogona za proizvodnju staklene vune u Adaševcima kod Šida, najavljena za sredinu marta, sada je dobila i svoju urbanističku podlogu.

Opština Šid oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje proizvodne hale sa skladištem, čiji je investitor Thermowool doo Šid, a obrađivač projektni biro Krug plus iz Sremske Mitrovice.

Prema planu, na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industrijii, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.

U planu je gradnja dvije proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Projektovana je nova saobraćajnica unutar lokacije, kao i priključenje objekta na instalacije vodovoda, telefona i struje.


Plan će na javnoj prezentaciji biti do 7. maja 2020.

Ugovor o kupoprodaji parcele za potrebe prve grinfild investicije u Šidu nakon deset godina, potpisan je krajem februara.

Kako je najavio zamjenik predsjednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.