NavMenu

EBRD bi mogao da podrži izgradnju luke u Beogradu i prečistača za otpadne vode u Batajnici

Izvor: Beta Četvrtak, 30.04.2020. 20:52
Komentari
Podeli
Luka Beograd (Foto: Google Maps/screenshot)Luka Beograd
Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan, Žužana Hargitai, najavila je podršku te banke i novim projektima u Srbiji u oblasti saobraćaja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović na sastanku s Hargitai rekla da je jedan od važnih projekata koje EBRD finansira izgradnja prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, za koju je krajem ljeta planirano raspisivanje tendera za izvođenje radova.

Razgovarale su i o podršci EBRD rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva u Srbiji i o mogućnosti za podršku evropskih banaka rekonstrukciji i modernizaciji deonica željezničkog Koridora 10, od Velike Plane do Niša.

Među projektima za koje je moguća podrška EBRD su i izgradnja nove luke u Beogradu, za koju je u toku priprema tehničke dokumentacije, i izgradnja prečistača za otpadne vode u Batajnici, kod Beograda, navedena u investicionom planu "Srbija 2025".

Hargitai je rekla da EBRD nastavlja da podržava sve započete projekte u oblasti transporta, prati njihovu realizaciju i da ostaje posvećena podršci novim projektima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.